Q&A: Waarom zou ik PRIM gebruiken?

Kleine series plastic prototypes nodig?

Een prototype testen en optimaliseren met het oog op productie,

in het juiste materiaal?

PRIM - 3D printen - spuitgieten

PRIM® (PRinted Injection Molding) is een techniek waarbij middels 3D geprinte kunststof matrijzen kleine series kunststof producten worden gespuitgiet. Deze integratie van Rapid Prototyping (RP) en serie productie haalt het beste uit beide werelden.

Door te 3D printen is er volledige vrijheid in het ontwerpen van de mal en de snelle, goedkope productie hiervan. Dit geeft ruimte voor ontwerpiteraties binnen het productieproces. Met spuitgieten kunnen kleine series geproduceerd worden in het ‘echte materiaal’*. Doordat dit proces in-house door onze engineers wordt begeleid is er ruimte voor handmatige experimentatie met inserts, bijzondere materialen, 2K, etc. Hiernaast bieden wij nog andere in-house services aan zoals metingen en nabewerkingen.

 

PRIM is hiermee perfect voor prototyping, product ontwikkeling, en 1e of kleine product series.

Door binnen 1 week goedkoop, hoge-resolutie producten in het ‘’juiste’’ materiaal te kunnen produceren, slaat PRIM de brug tussen de ontwikkeling van uw eerste prototypes en de uiteindelijke serieproductie. Het is een veilige manier om nieuwe stappen te maken in productontwikkeling en de optimalisatie van uw producten voor productie, zonder de hoge investeringskosten van aluminium/stalen mallen of dure, HQ 3D prints.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *